Overslaan en naar de inhoud gaan
28 april 2021 09:00–16:30
29 april 2021 09:00–16:30

In deze opleiding wordt een basiskennis van relationele databanken en SQL uitgebreid tot het opslaan en bewerken van geometrische gegevens.

PostgreSQL – PostGIS is een uiterst krachtig open source databank management systeem dat wereldwijd gebruikt wordt voor het opslaan, beheren en analyseren van geografische informatie volgens de OpenGIS standaarden. In deze opleiding wordt een basiskennis van relationele databanken en SQL uitgebreid tot het opslaan en bewerken van geometrische gegevens. Vervolgens komen de uitgebreide en krachtige GIS analyse mogelijkheden aan bod die ruimtelijke databanken bieden en worden deze mogelijkheden gecombineerd om complexere bevragingen via SQL te kunnen uitvoeren. Ook configuratie van de PostgreSQL databank komt aan bod, alsmede het instellen van gebruikersaccounts en -rechten.


Cursusinhoud

OpenGIS standaarden en specificaties

GIS gegevens importeren in PostGIS

Werken met GIS objecten in PostGIS

Ruimtelijke analyse met PostGIS

Werken met PostGIS objecten in AutoCAD Map, Geo-IT GIS™ MapGuide en QGIS

Complexere bevraging via SQL

Configuratie van PostgreSQL en beheren van gebruikersrechten

Inschrijven mogelijk.

Informatie aanvragen

Inloggen


Nieuw account aanmaken

Een geldig e-mailadres. Alle e-mails van het systeem worden naar dit adres gestuurd. Het e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Het wordt alleen gebruikt als u een nieuw wachtwoord aanvraagt of als u per e-mail op de hoogte gehouden wilt worden van nieuws of mededelingen.
Geef in beide velden een wachtwoord op voor het nieuwe account.
Beleid Status Constraint
There are no constraints for the selected user roles
How do you prefer to get notification e-mails
Contactinstellingen
Andere gebruikers mogen u een e-mail sturen via een persoonlijk contactformulier dat uw e-mailadres verborgen houdt. Let op dat sommige bevoegde gebruikers zoals beheerders toch contact met u op kunnen nemen, ongeacht deze instelling.
Customer information
Adres