ENSCAPE | Revit & SketchUp Zoek datum opleiding


 

Agenda:

In deze opleiding overlopen we de belangrijkste functionaliteiten van Enscape.  Doorheen de dag komen we tot een volledig opgewerkt model dat gevisualiseerd kan worden gebruikmakend van de aanwezige tools binnen Enscape.


Doelgroep

  • Architecten, ingenieurs stabiliteit, ingenieur technieken.
  • Projectontwikkelaars
  • Tuinarchitecten
  • Stedenbouwkundigen

Duur

1 hele dag.


Cursusinhoud

Inleiding

Installatie, hoe werkt Enscape?

De installatie is zeer eenvoudig. We overlopen hoe dit in zijn werk gaat en hoe Enscape in het algemeen werkt.

Algemene instellingen

Optimaliseer de prestaties van uw toestel door de algemene instellingen te optimaliseren. 

Enscape starten

We starten Enscape bovenop een bestaand model en gaan op verkenning.

Navigeren binnen Enscape

In de VR omgeving kan rondgewandeld worden. We overlopen alle besturingsmogelijkheden.

Navigatie Enscape

Materialen aanmaken

Om realistische renderings te bekomen is het belangerijk de materialen zo realistisch mogelijk te maken. Hier gaan we verder in op het werken met enerzijds de enscape materialen, en anderzijds eigen aangemaakte materialen.

EnscapeMaterialLibrary

Verlichting plaatsen

In Revit kunnen we native verlichting plaatsen. In Sketchup niet, daarom werd er door Enscape toch een manier voorzien om verlichting in Sketchup te plaatsen.

VerlichtingEnscape

Exporteren

Na het creëren van een realistisch beeld in de VR omgeving wordt er bekeken hoe we deze visualisatie kunnen exporteren naar 2D, 3D en VR.

 

Enscape export

Basis Revit en/of SketchUp

Inschrijven of Informatie aanvragen

.

Ook interessant

In deze opleiding overlopen we alle basisfuncties van Revit. Dit gaat van het raadplegen van een model, tot het opbouwen van een ontwerp, het opmaken van het 3D model, om uiteindelijk de nodige plannen en bijbehorende documenten te genereren. Voor werkvoorbereiders, werfleiders, projectleiders, gebouwbeheerders, ... die Revit modellen willen raadplegen en eventueel beperkt aanpassen, maar niet zelf moeten opbouwen, volstaat deze opleiding om vlot van start te gaan. Voor ontwerpers die wel zelf BIM modellen zullen opbouwen, bieden we afhankelijk van de discipline een vervolgopleiding aan: Revit Architectuur (2 dagen) Revit Structuur Beton (1 dag) Revit Structuur Staal (1 dag) Revit MEP: HVAC (1 dag) Revit MEP: Sanitair, Elektriciteit & Fabrication (1 dag) Doelgroep Architecten, ingenieurs stabiliteit, ingenieur technieken. Werkvoorbereiders, Calculators en BIM managers bij Aannemers. Beheerders van gebouwen. Medewerkers van landmeet- en  studiebureaus die voor hun werkzaamheden in contact komen met Revit BIM modellen. Duur 2 dagen  Cursusinhoud Revit positionering Voor wie is Revit Waar positioneer je Revit best in jouw werkprocedure Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen Wat zijn de verschillen met bv AutoCAD Interface ribbon, properties, projectbrowser, modelspace, views;… Basishandelingen selectiemethodes, tijdelijke maatvoering gebruiken, sleepacties & constraints Wanden tekenen Met slechts 2 kliks plaats je een volledig gedetailleerde, gearceerde, intelligente 3D muur;.. op wat moet je allemaal letten? Zichten naar het model Verschillende zichten aanmaken en gebruiken om je model intelligent op te bouwen Wijzigingen aanbrengen Snelheid en centraal beheer van wijzigingen Vloeren en daken aanmaken Integratie van aansluitingen op wanden Referenties en hulpobjecten Niveau’s, hulpvlakken, aslijnen Annotaties deurnummers, lokaalnamen, maatvoering,… Materialen toekennen arceringen, kleuren en textures van objecten beheren, maar ook voorbereiding op meestaten aanmaken Legendes muurtypes, arceringen, symbolen,… verder verduidelijks op de sheets Schema’s oplijsten van objecten zoals bv: kamerlijsten, deurlijst, hoeveelheden (meestaten)… Weergave beïnvloeden zichten naar het model beïnvloeden zodat het leesbaar is & blijft voor de correcte persoon Layout Aanmaken van papier & positioneren van de verschillende tekeningen invullen van de titelhoek Printen Exporteren naar AutoCAD hoe zet je een 3D Revit model om naar een 2D autocad tekening? Importeren van AutoCAD hoe gebruik je een 2D autocad tekening als basis om een intelligent 3D Revit model op te bouwen?
Naar opleiding
Geo-IT geeft SkechUp opleidingen via de organisatie Confederatie Bouw. Dit is een opleiding om de basisfunctionaliteiten van SketchUp efficiënt te leren gebruiken. SketchUp is een intuïtief, snel en eenvoudig 3D programma.  Het wordt vaak gebruikt in de vroegste ontwerp fases (voorontwerp, offertefase, …). Doorheen de jaren evolueerde het naar een krachtig programma dat ook geschikt is voor uitvoeringstekeningen en -details.  Dit vooral dankzij de Layout functionaliteiten in de Pro versie. Cursusinhoud Introductie: de verschillende SketchUp versies en hun mogelijkheden: SketchUp Make versus SketchUp Pro De werkomgeving: menu’s, toolbars, trays en de status bar Navigeren in een 3D omgeving: orbit, pan en zoom Tekenen in 2D: lijnen en vlakken De correcte tekenstijl gebruiken Precies tekenen Tekenen in 3D: Push/Pull en Follow Me Selecties maken Tekeningen organiseren (Groups) Wijzigingsgereedschappen gebruiken Verplaatsen en kopiëren met Move Roteren met Rotate Verschalen met Scale Oefening: het uittekenen van een woning, op basis van het grondplan Een 3d model interactief verkennen: camera’s plaatsen, rondkijken, rondwandelen Snedes maken Opmetingen in SketchUp lengte, oppervlakte & volume maatlijnen Materialen gebruiken, aanpassen en zelf aanmaken Schaduwstudies maken Scenes gebruiken en beelden exporteren
Naar opleiding