REVIT | Architectuur Zoek datum opleiding


Opleiding over de specifieke Architecture functies van Revit zoals trappen, gordijngevels, fasering … inclusief introductie tot Family editing.

Deze opleiding sluit aan op de opleiding Revit Basis.


Doelgroep

  • Architecten
  • Ontwerpers
  • Modelbouwers
  • Beginnende gebruikers...

Duur

2 dagen.


Cursusinhoud

Muren en gevels
Vliesgevels
Gestapelde wanden
Plinten, isolerende stenen,... snel tekenen

Plafonds
Verlaagde plafonds plaatsen
Uitlijnen van de rasters

Trappen, hellingen en leuningen
Steektrap
Verdreven trap
Trappen over meerdere verdiepingen
Hellingen instellen volgens toegankelijkheid
Railings voor trappen en hellingen

Rooms
Plaatsen van Rooms
Parameters van Rooms
Room-schedules
Room-calculation-points van Revit-elementen
Vlekkenplannen maken op basis van Room-parameters

Area's
Zoneringsplannen

Callouts
Detailplannen

Drafting views
Principe details en 2D tekenwerk

Phasing
Fasering in Revit
Bestaande & nieuwe toestand
Afbraakplannen

Terreinen
Het aanmaken van een terrein
Hoogtes van een terrein
Automatisch aanmaken op basis van meetpunten

Revit Family editing basics
2D Family aanmaken voor annotaties
Titelhoek aanmaken/aanpassen
Revisie

Massing
Mogelijkheden voor conceptueel ontwerp in Revit
Oppervlaktes en volumes uitlezen
Volumestudies en schaduwplannen opmaken

Design Options
Ontwerp varianten

Legend views
Legendes aanmaken en plaatsen


Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA.
Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op
volgende pagina.


 
Basiskennis bouwtechnieken is gewenst, maar niet vereist.
Basiskennis van Revit hebben of vooraf de "Revit | Basis" cursus hebben gevolgd.


Inschrijven of Informatie aanvragen

.

Ook interessant

Opleiding over het maken van je eigen gepersonaliseerde Revit Families. We beginnen met een eenvoudige family (een bureaumeubel), maar behandelen ook gevorderde technieken voor krachtigere Revit Families (shared parameters, nested families, ...). Duur 1 dag Cursusinhoud In deze cursus Revit families wordt u wegwijs gemaakt in het zelf aanmaken van de bouwblokken binnen Revit: de families. De cursus volgt op de cursus Revit basis waarin de eerste notie van 2D families wordt besproken. U start met het aanmaken van een eenvoudige family (een bureaumeubel), die gaandeweg complexer wordt en waarvan u uiteindelijk de afmetingen, vormgeving,... kan sturen via parameters. Na het maken van het bureau gaat u over tot het maken van een raam of deur achter slag. Omdat België een van de weinige landen is waar er op deze manier ramen en deuren geplaatst worden is dit een zeer nuttige oefening. Een overzicht Het maken van: een éénvoudige family (bureau) een complexere familie (parameterische variaties) een raam “achter slag” of een binnendeur een family met een Type Catalog (opzoeklijst) Om een grote hoeveelheid aan varianten binnen dezelfde family overzichtelijk te maken een family met een graphic parameter Om delen van een family aan of uit te zetten in het project. een family met een nested family Bij het modelleren van families kan het interessant zijn om bepaalde andere families te integreren in een (meestal grotere) family. een rapporterende family (tag) Met tags kunnen parameters uit elementen in het 3D model worden uitgelezen en weergegeven. een titelhoek van de huisstijl (Template) De titelhoek op de plannen is voor veel ondernemingen een deel van hun huisstijl. Shared parameters: Hiermee wordt de communicatie mogelijk gemaakt tussen families onderling. AutoCAD DWG of sketchup gebruiken voor het aanmaken van families. Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding
  Tijdens deze 2-daagse opleiding overlopen we alle basisfuncties van Revit Structure. Deze opleiding sluit aan op de tweedaagse Revit Basis. Doelgroep Ingenieurs Ontwerpbureaus Ontwerpers Modelbouwers Beginnende gebruikers, ... Cursusinhoud Revit structuurmodel Structurele plannen. Specifieke view(-template)s aanmaken. Revit-extensions: PreCast Module, Geo-IT PlanGenerator,. Gebruik van assembly’s en parts. 2D en 3D details Structurele elementen tekenen Balken (opleg, overspanning,...) Kolommen. Funderingen. Wanden. Uitwerken draagstructuur Staalconnecties aanmaken. Staalconnecties beheren. Wapening Wapening plaatsen. Wapeningsborderel aanmaken. Wapening annoteren op bekistingsplannen. Analytisch model Uitwerken van analytisch model. Toekennen van lasten. Berekeningen uitvoeren via Autodesk 360 cloud analyse. Uitwisseling met Robot Structural Analysis Code checking Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding
Tijdens deze opleiding overlopen we HVAC systemen en luchtkanalen onder Revit MEP. U gaat nieuwe elementen plaatsen en koppelen, leidingen genereren en automatisch bewerken a.d.h.v. de voorwaarden van het gebouw en hieruit de nodige informatie terugwinnen zoals bv. de totale leidinglengte. Verder gaat u uw systemen in het gebouw kunnen beheren. Deze opleiding sluit aan op de tweedaagse Revit Basis. Doelgroep Studiebureau’s Tekenbureau’s Architecten Aannemers Gebouwbeheerders, … Duur 1 dag. Cursusinhoud HVAC systemen Onderscheiden van Systemen Systeem browser verkennen Families bekijken Systemen aanvullen in functie van de noden van het gebouw Raadplegen van schedules Plaatsen van terminals Systeem aanmaken Ducts genereren en aanpassen Flex duct conversies en gebruik in het systeem Systemen analyseren Section box toepassen op selectieve onderdelen Leidingen aanpassen met Duct Sizing Color fill uitwerken op bestaande systemen Systeem error checking Opdrachten Revit MEP Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding