REVIT | Basis (voor ontwerpers, aannemers en beheerders) Zoek datum opleiding


In deze opleiding overlopen we alle basisfuncties van Revit.

Dit gaat van het raadplegen van een model, tot het opbouwen van een ontwerp, het opmaken van het 3D model, om uiteindelijk de nodige plannen en bijbehorende documenten te genereren. Voor werkvoorbereiders, werfleiders, projectleiders, gebouwbeheerders, ... die Revit modellen willen raadplegen en eventueel beperkt aanpassen, maar niet zelf moeten opbouwen, volstaat deze opleiding om vlot van start te gaan.
Voor ontwerpers die wel zelf BIM modellen zullen opbouwen, bieden we afhankelijk van de discipline een vervolgopleiding aan:


Doelgroep

  • Architecten, ingenieurs stabiliteit, ingenieur technieken.
  • Werkvoorbereiders, Calculators en BIM managers bij Aannemers.
  • Beheerders van gebouwen.
  • Medewerkers van landmeet- en  studiebureaus die voor hun werkzaamheden in contact komen met Revit BIM modellen.

Duur

2 dagen 


Cursusinhoud

Revit positionering
Voor wie is Revit
Waar positioneer je Revit best in jouw werkprocedure
Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen
Wat zijn de verschillen met bv AutoCAD

Interface
ribbon, properties, projectbrowser, modelspace, views;…

Basishandelingen
selectiemethodes, tijdelijke maatvoering gebruiken, sleepacties & constraints

Wanden tekenen
Met slechts 2 kliks plaats je een volledig gedetailleerde, gearceerde, intelligente 3D muur;.. op wat moet je allemaal letten?

Zichten naar het model
Verschillende zichten aanmaken en gebruiken om je model intelligent op te bouwen

Wijzigingen aanbrengen
Snelheid en centraal beheer van wijzigingen

Vloeren en daken aanmaken
Integratie van aansluitingen op wanden

Referenties en hulpobjecten
Niveau’s, hulpvlakken, aslijnen

Annotaties
deurnummers, lokaalnamen, maatvoering,…

Materialen toekennen
arceringen, kleuren en textures van objecten beheren, maar ook voorbereiding op meestaten aanmaken

Legendes
muurtypes, arceringen, symbolen,… verder verduidelijks op de sheets

Schema’s
oplijsten van objecten zoals bv: kamerlijsten, deurlijst, hoeveelheden (meestaten)…

Weergave beïnvloeden
zichten naar het model beïnvloeden zodat het leesbaar is & blijft voor de correcte persoon

Layout
Aanmaken van papier & positioneren van de verschillende tekeningen
invullen van de titelhoek

Printen

Exporteren naar AutoCAD
hoe zet je een 3D Revit model om naar een 2D autocad tekening?

Importeren van AutoCAD
hoe gebruik je een 2D autocad tekening als basis om een intelligent 3D Revit model op te bouwen?


Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA.
Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op
volgende pagina.


 
Basis kennis bouwtechnieken is gewenst, maar niet vereist.

Inschrijven of Informatie aanvragen

.

Ook interessant

Opleiding over de specifieke Architecture functies van Revit zoals trappen, gordijngevels, fasering … inclusief introductie tot Family editing. Deze opleiding sluit aan op de opleiding Revit Basis. Doelgroep Architecten Ontwerpers Modelbouwers Beginnende gebruikers... Duur 2 dagen. Cursusinhoud Muren en gevels Vliesgevels Gestapelde wanden Plinten, isolerende stenen,... snel tekenen Plafonds Verlaagde plafonds plaatsen Uitlijnen van de rasters Trappen, hellingen en leuningen Steektrap Verdreven trap Trappen over meerdere verdiepingen Hellingen instellen volgens toegankelijkheid Railings voor trappen en hellingen Rooms Plaatsen van Rooms Parameters van Rooms Room-schedules Room-calculation-points van Revit-elementen Vlekkenplannen maken op basis van Room-parameters Area's Zoneringsplannen Callouts Detailplannen Drafting views Principe details en 2D tekenwerk Phasing Fasering in Revit Bestaande & nieuwe toestand Afbraakplannen Terreinen Het aanmaken van een terrein Hoogtes van een terrein Automatisch aanmaken op basis van meetpunten Revit Family editing basics 2D Family aanmaken voor annotaties Titelhoek aanmaken/aanpassen Revisie Massing Mogelijkheden voor conceptueel ontwerp in Revit Oppervlaktes en volumes uitlezen Volumestudies en schaduwplannen opmaken Design Options Ontwerp varianten Legend views Legendes aanmaken en plaatsen Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding
Opleiding over het maken van je eigen gepersonaliseerde Revit Families. We beginnen met een eenvoudige family (een bureaumeubel), maar behandelen ook gevorderde technieken voor krachtigere Revit Families (shared parameters, nested families, ...). Duur 1 dag Cursusinhoud In deze cursus Revit families wordt u wegwijs gemaakt in het zelf aanmaken van de bouwblokken binnen Revit: de families. De cursus volgt op de cursus Revit basis waarin de eerste notie van 2D families wordt besproken. U start met het aanmaken van een eenvoudige family (een bureaumeubel), die gaandeweg complexer wordt en waarvan u uiteindelijk de afmetingen, vormgeving,... kan sturen via parameters. Na het maken van het bureau gaat u over tot het maken van een raam of deur achter slag. Omdat België een van de weinige landen is waar er op deze manier ramen en deuren geplaatst worden is dit een zeer nuttige oefening. Een overzicht Het maken van: een éénvoudige family (bureau) een complexere familie (parameterische variaties) een raam “achter slag” of een binnendeur een family met een Type Catalog (opzoeklijst) Om een grote hoeveelheid aan varianten binnen dezelfde family overzichtelijk te maken een family met een graphic parameter Om delen van een family aan of uit te zetten in het project. een family met een nested family Bij het modelleren van families kan het interessant zijn om bepaalde andere families te integreren in een (meestal grotere) family. een rapporterende family (tag) Met tags kunnen parameters uit elementen in het 3D model worden uitgelezen en weergegeven. een titelhoek van de huisstijl (Template) De titelhoek op de plannen is voor veel ondernemingen een deel van hun huisstijl. Shared parameters: Hiermee wordt de communicatie mogelijk gemaakt tussen families onderling. AutoCAD DWG of sketchup gebruiken voor het aanmaken van families. Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding
Tijdens deze 1-daagse opleiding overlopen we BB/SfB, IFC, de Belgische Revit Standards en het WTCB BIM protocol. Hierbij maken we gebruik van Revit en de Belgische Revit Standards template. Doelgroep Architecten, ingenieurs stabiliteit, ingenieur technieken. Werkvoorbereiders, Calculators en BIM managers bij Aannemers. Beheerders van gebouwen. Medewerkers van landmeet- en  studiebureaus die voor hun werkzaamheden in contact komen met Revit BIM modellen. Duur 1 hele dag of 2 halve dagen Cursusinhoud Classificatiesystemen De BB/SfB codering IFC De BIM basis informatieleveringsspecificatie (ILS): een basisstructuur voor het uitwisselen van IFC modellen IFC 2x3 en de Autodesk Open Source IFC exporter Te hanteren structuur: bestandsnaam, nulpunt, bouwlagen, entiteiten, naamgeving, classificatie, materialen en doorsnijdingen Te voorziene informatie: dragend/niet dragend, in / uitwendig en brandwerendheid De Belgische Revit Standards (BERSnl) Wat is De Belgische Revit Standaard (BERSnl). Naamgeving van system families, standard families, labels en title blocks Object styles en subcategorieën: lijndiktes, -kleuren, -patronen & materialen (Shared) parameters IFC mapping (categorie => klasse, parameter => property) Modelleer technische richtlijnen: loskoppelen van dragende en niet-dragende elementen De template: gemeenschappelijk nulpunt, project browser organisatie volgens subdiscipline, onderscheid werkviews versus plotviews, doorsnedes en hun zichtbaarheid, view templates De vignetten: titleblocks met project en sheet information en automatische revisies Codering en classificatie van elementen: assembly codes, keynote Materialen: naamgeving, arceerpatronen Autodesk Model Checker voor Revit Met deze gratis modelchecker kunnen we Revit modellen checken op verschillende standaarden waaronder ook BERSnl BIM protocollen Het belgisch BIM-protocol van het WTCB. Afspraken vastleggen rond samenwerken, verantwoordelijkheden, detailniveau, … Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding