REVIT | MEP SAN & ELEC Zoek datum opleiding


Tijdens deze opleiding overlopen we Sanitaire en Elektrische systemen onder Revit MEP.

U gaat nieuwe elementen plaatsen en koppelen, toevoer- en afvoer-leidingen genereren en automatisch bewerken a.d.h.v. de voorwaarden van het gebouw en hieruit de nodige informatie terugwinnen zoals bv. de totale leidingslengte bij de elektrische systemen, het correct aanmaken en toepassen van een stroomnet.
Deze systemen zal u ook kunnen beheren in het project.
Verder bekijken we ook Fabrication parts, zodat we naast het functionele ook een visueel gedetailleerde representatie kunnen leveren van onze systemen.

Deze opleiding sluit aan op de tweedaagse Revit Basis.


Doelgroep

 • Studiebureau’s
 • Tekenbureau’s
 • Architecten
 • Aannemers
 • Gebouwbeheerders, …

Duur

1 dag.


Cursusinhoud

Sanitair systemen
Bestaande leidingen verkennen
Systeem browser verkennen
Plaatsen van sanitaire toestellen
Bibliotheken verkennen en aanvullen
Gebruik van online bibliotheken
Snap punten bepalen

Systemen aanvullen in functie van de noden van het gebouw
Systemen aanmaken
Piping family bewerken en aanmaken
Accessoires plaatsen op de leidingen
Afvoer systemen verdelen over verdiepingen
Flex piping plaatsen en manipuleren

Systemen analyseren
Section box toepassen op selectieve onderdelen
Leidingen aanpassen met Duct Sizing
Systeem error checking

Centrale verwarming
Inleiding en toepassen van voorgaande kennis

Elektro
Elektrische systemen

 • Aanmaken van een stroomnet
 • System browser verkennen

Systemen aanvullen in functie van de noden van het gebouw

 • Lampen plaatsen en ceiling aanvullen
 • Elektro kasten & schakelaars benoemen en plaatsen.
 • Systemen aanmaken (power & switch)
 • Tags bewerken en automatisch plaatsen

Systemen analyseren

 • Section box toepassen op selectieve onderdelen
 • Systeem error checking

Fabrication parts
Content center verkennen
functies toepassen

 • Trim/Extend
 • Quick connect
 • Rout & Fill
 • Design to fabrication
 • Swap parts
 • Optimize lengths
 • Convert to fabrication

Opdrachten


Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA.
Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op
volgende pagina.


 
Basiskennis bouwtechnieken is gewenst, maar niet vereist.
Basiskennis van Revit hebben of vooraf de "Revit | Basis" cursus hebben gevolgd.


Inschrijven of Informatie aanvragen

.

Ook interessant

In deze opleiding overlopen we alle basisfuncties van Revit. Dit gaat van het raadplegen van een model, tot het opbouwen van een ontwerp, het opmaken van het 3D model, om uiteindelijk de nodige plannen en bijbehorende documenten te genereren. Voor werkvoorbereiders, werfleiders, projectleiders, gebouwbeheerders, ... die Revit modellen willen raadplegen en eventueel beperkt aanpassen, maar niet zelf moeten opbouwen, volstaat deze opleiding om vlot van start te gaan. Voor ontwerpers die wel zelf BIM modellen zullen opbouwen, bieden we afhankelijk van de discipline een vervolgopleiding aan: Revit Architectuur (2 dagen) Revit Structuur Beton (1 dag) Revit Structuur Staal (1 dag) Revit MEP: HVAC (1 dag) Revit MEP: Sanitair, Elektriciteit & Fabrication (1 dag) Doelgroep Architecten, ingenieurs stabiliteit, ingenieur technieken. Werkvoorbereiders, Calculators en BIM managers bij Aannemers. Beheerders van gebouwen. Medewerkers van landmeet- en  studiebureaus die voor hun werkzaamheden in contact komen met Revit BIM modellen. Duur 2 dagen  Cursusinhoud Revit positionering Voor wie is Revit Waar positioneer je Revit best in jouw werkprocedure Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen Wat zijn de verschillen met bv AutoCAD Interface ribbon, properties, projectbrowser, modelspace, views;… Basishandelingen selectiemethodes, tijdelijke maatvoering gebruiken, sleepacties & constraints Wanden tekenen Met slechts 2 kliks plaats je een volledig gedetailleerde, gearceerde, intelligente 3D muur;.. op wat moet je allemaal letten? Zichten naar het model Verschillende zichten aanmaken en gebruiken om je model intelligent op te bouwen Wijzigingen aanbrengen Snelheid en centraal beheer van wijzigingen Vloeren en daken aanmaken Integratie van aansluitingen op wanden Referenties en hulpobjecten Niveau’s, hulpvlakken, aslijnen Annotaties deurnummers, lokaalnamen, maatvoering,… Materialen toekennen arceringen, kleuren en textures van objecten beheren, maar ook voorbereiding op meestaten aanmaken Legendes muurtypes, arceringen, symbolen,… verder verduidelijks op de sheets Schema’s oplijsten van objecten zoals bv: kamerlijsten, deurlijst, hoeveelheden (meestaten)… Weergave beïnvloeden zichten naar het model beïnvloeden zodat het leesbaar is & blijft voor de correcte persoon Layout Aanmaken van papier & positioneren van de verschillende tekeningen invullen van de titelhoek Printen Exporteren naar AutoCAD hoe zet je een 3D Revit model om naar een 2D autocad tekening? Importeren van AutoCAD hoe gebruik je een 2D autocad tekening als basis om een intelligent 3D Revit model op te bouwen? Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding
Tijdens deze opleiding overlopen we HVAC systemen en luchtkanalen onder Revit MEP. U gaat nieuwe elementen plaatsen en koppelen, leidingen genereren en automatisch bewerken a.d.h.v. de voorwaarden van het gebouw en hieruit de nodige informatie terugwinnen zoals bv. de totale leidinglengte. Verder gaat u uw systemen in het gebouw kunnen beheren. Deze opleiding sluit aan op de tweedaagse Revit Basis. Doelgroep Studiebureau’s Tekenbureau’s Architecten Aannemers Gebouwbeheerders, … Duur 1 dag. Cursusinhoud HVAC systemen Onderscheiden van Systemen Systeem browser verkennen Families bekijken Systemen aanvullen in functie van de noden van het gebouw Raadplegen van schedules Plaatsen van terminals Systeem aanmaken Ducts genereren en aanpassen Flex duct conversies en gebruik in het systeem Systemen analyseren Section box toepassen op selectieve onderdelen Leidingen aanpassen met Duct Sizing Color fill uitwerken op bestaande systemen Systeem error checking Opdrachten Revit MEP Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding
Opleiding over het maken van je eigen gepersonaliseerde Revit Families. We beginnen met een eenvoudige family (een bureaumeubel), maar behandelen ook gevorderde technieken voor krachtigere Revit Families (shared parameters, nested families, ...). Duur 1 dag Cursusinhoud In deze cursus Revit families wordt u wegwijs gemaakt in het zelf aanmaken van de bouwblokken binnen Revit: de families. De cursus volgt op de cursus Revit basis waarin de eerste notie van 2D families wordt besproken. U start met het aanmaken van een eenvoudige family (een bureaumeubel), die gaandeweg complexer wordt en waarvan u uiteindelijk de afmetingen, vormgeving,... kan sturen via parameters. Na het maken van het bureau gaat u over tot het maken van een raam of deur achter slag. Omdat België een van de weinige landen is waar er op deze manier ramen en deuren geplaatst worden is dit een zeer nuttige oefening. Een overzicht Het maken van: een éénvoudige family (bureau) een complexere familie (parameterische variaties) een raam “achter slag” of een binnendeur een family met een Type Catalog (opzoeklijst) Om een grote hoeveelheid aan varianten binnen dezelfde family overzichtelijk te maken een family met een graphic parameter Om delen van een family aan of uit te zetten in het project. een family met een nested family Bij het modelleren van families kan het interessant zijn om bepaalde andere families te integreren in een (meestal grotere) family. een rapporterende family (tag) Met tags kunnen parameters uit elementen in het 3D model worden uitgelezen en weergegeven. een titelhoek van de huisstijl (Template) De titelhoek op de plannen is voor veel ondernemingen een deel van hun huisstijl. Shared parameters: Hiermee wordt de communicatie mogelijk gemaakt tussen families onderling. AutoCAD DWG of sketchup gebruiken voor het aanmaken van families. Geo-IT biedt een reeks opleidingen aan in samenwerking met CEFORA. Als uw bedrijf is aangesloten bij PC200, kunt u meer informatie vinden op volgende pagina.
Naar opleiding