REVIT | Model Raadplegen voor Aannemers en Beheerders Zoek datum opleiding


In deze opleiding van één dag leert u werken met Revit met de nadruk op het opvragen van informatie in het BIM model: het model ontdekken, hoeveelheden eruit halen, filteren, snedes maken en plannen/views opmaken. 
Je leert ook de basisfuncties om kleine aanpassingen door te voeren.

Als u wil leren om te ontwerpen en te modelleren met Revit, dan dient u in te schrijven voor de tweedaagse opleiding Revit Basis.


Doelgroep

Werkvoorbereiders, Calculators bij Aannemers. Beheerders van gebouwen. Medewerkers van landmeet- en  studiebureaus die voor hun werkzaamheden in contact komen met Revit BIM modellen.


Duur

1 dag.


Cursusinhoud

Revit positionering
Voor wie is Revit
Waar positioneer je Revit best in jou werkprocedure
Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen
Wat zijn de verschillen met bv AutoCAD

Revit interface en basishandelingen
ribbon, properties, projectbrowser, modelspace, views;…
selectiemethodes,
tijdelijke maatvoering gebruiken, sleepacties & constraints

Revit elementen
Views
Sheets
Elementen
Families
Types
Parameters

Zichten naar het model
Zichten aanmaken, dupliceren, afhankelijk maken
Verschillende zichten aanpassen en gebruiken om je model te bekijken.
Plaatsen van deurnummers, lokaalnamen, maatvoering,…
Zichten naar het model beïnvloeden zodat het leesbaar is & blijft voor de correcte persoon
View-instellingen voor arceringen,…
Filtersets toepassen in views voor het gekleurd weergeven van elementen.
View-templates

Revit Layout
Aanmaken van papier & positioneren van de verschillende tekeningen
Aanpassen van de titelhoek
Printen

Revit Schedules
Oplijsten van elementen voor kamerlijsten, deurenlijst,…
Uitlezen van hoeveelheden en parameters

Informatie toevoegen aan het model
Informatie in parameters toevoegen
Documenten koppelen aan BIM elementen: Materiaal steekkaart, Productomschrijvingen,…
Geo-IT RevitTools
Nut en gebruik van Revit Standards
Best practice
Gelinkte modellen uitlezen
Overkoepelend model raadplegen


 
Basiskennis bouwtechnieken is gewenst, maar niet vereist.


Inschrijven of Informatie aanvragen

.

Ook interessant

In deze opleiding overlopen we alle basisfuncties van Revit. Dit gaat van het raadplegen van een model, tot het opbouwen van een ontwerp, het opmaken van het 3D model, om uiteindelijk de nodige plannen en bijbehorende documenten te genereren. Voor werkvoorbereiders, werfleiders, projectleiders, gebouwbeheerders, ... die Revit modellen willen raadplegen en eventueel beperkt aanpassen, maar niet zelf moeten opbouwen, volstaat deze opleiding om vlot van start te gaan. Voor ontwerpers die wel zelf BIM modellen zullen opbouwen, bieden we afhankelijk van de discipline een vervolgopleiding aan: Revit Architectuur (2 dagen) Revit Structuur Beton (1 dag) Revit Structuur Staal (1 dag) Revit MEP: HVAC (1 dag) Revit MEP: Sanitair, Elektriciteit & Fabrication (1 dag) Doelgroep Architecten, ingenieurs stabiliteit, ingenieur technieken. Werkvoorbereiders, Calculators en BIM managers bij Aannemers. Beheerders van gebouwen. Medewerkers van landmeet- en  studiebureaus die voor hun werkzaamheden in contact komen met Revit BIM modellen. Duur 2 dagen  Cursusinhoud Revit positionering Voor wie is Revit Waar positioneer je Revit best in jouw werkprocedure Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen Wat zijn de verschillen met bv AutoCAD Interface ribbon, properties, projectbrowser, modelspace, views;… Basishandelingen selectiemethodes, tijdelijke maatvoering gebruiken, sleepacties & constraints Wanden tekenen Met slechts 2 kliks plaats je een volledig gedetailleerde, gearceerde, intelligente 3D muur;.. op wat moet je allemaal letten? Zichten naar het model Verschillende zichten aanmaken en gebruiken om je model intelligent op te bouwen Wijzigingen aanbrengen Snelheid en centraal beheer van wijzigingen Vloeren en daken aanmaken Integratie van aansluitingen op wanden Referenties en hulpobjecten Niveau’s, hulpvlakken, aslijnen Annotaties deurnummers, lokaalnamen, maatvoering,… Materialen toekennen arceringen, kleuren en textures van objecten beheren, maar ook voorbereiding op meestaten aanmaken Legendes muurtypes, arceringen, symbolen,… verder verduidelijks op de sheets Schema’s oplijsten van objecten zoals bv: kamerlijsten, deurlijst, hoeveelheden (meestaten)… Weergave beïnvloeden zichten naar het model beïnvloeden zodat het leesbaar is & blijft voor de correcte persoon Layout Aanmaken van papier & positioneren van de verschillende tekeningen invullen van de titelhoek Printen Exporteren naar AutoCAD hoe zet je een 3D Revit model om naar een 2D autocad tekening? Importeren van AutoCAD hoe gebruik je een 2D autocad tekening als basis om een intelligent 3D Revit model op te bouwen?
Naar opleiding
In deze opleiding van één dag leert u werken met Revit met de nadruk op het opvragen van informatie in het BIM model: het model ontdekken, hoeveelheden eruit halen, filteren, snedes maken en plannen/views opmaken.  Je leert ook de basisfuncties om kleine aanpassingen door te voeren. Als u wil leren om te ontwerpen en te modelleren met Revit, dan dient u in te schrijven voor de tweedaagse opleiding Revit Basis. Doelgroep Werkvoorbereiders, Calculators bij Aannemers. Beheerders van gebouwen. Medewerkers van landmeet- en  studiebureaus die voor hun werkzaamheden in contact komen met Revit BIM modellen. Duur 1 dag. Cursusinhoud Revit positionering Voor wie is Revit Waar positioneer je Revit best in jou werkprocedure Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen Wat zijn de verschillen met bv AutoCAD Revit interface en basishandelingen ribbon, properties, projectbrowser, modelspace, views;… selectiemethodes, tijdelijke maatvoering gebruiken, sleepacties & constraints Revit elementen Views Sheets Elementen Families Types Parameters Zichten naar het model Zichten aanmaken, dupliceren, afhankelijk maken Verschillende zichten aanpassen en gebruiken om je model te bekijken. Plaatsen van deurnummers, lokaalnamen, maatvoering,… Zichten naar het model beïnvloeden zodat het leesbaar is & blijft voor de correcte persoon View-instellingen voor arceringen,… Filtersets toepassen in views voor het gekleurd weergeven van elementen. View-templates Revit Layout Aanmaken van papier & positioneren van de verschillende tekeningen Aanpassen van de titelhoek Printen Revit Schedules Oplijsten van elementen voor kamerlijsten, deurenlijst,… Uitlezen van hoeveelheden en parameters Informatie toevoegen aan het model Informatie in parameters toevoegen Documenten koppelen aan BIM elementen: Materiaal steekkaart, Productomschrijvingen,… Geo-IT RevitTools Nut en gebruik van Revit Standards Best practice Gelinkte modellen uitlezen Overkoepelend model raadplegen
Naar opleiding
Tijdens deze 1-daagse opleiding overlopen we BB/SfB, IFC, de Belgische Revit Standards en het WTCB BIM protocol. Hierbij maken we gebruik van Revit en de Belgische Revit Standards template. Doelgroep Architecten, ingenieurs stabiliteit, ingenieur technieken. Werkvoorbereiders, Calculators en BIM managers bij Aannemers. Beheerders van gebouwen. Medewerkers van landmeet- en  studiebureaus die voor hun werkzaamheden in contact komen met Revit BIM modellen. Duur 1 hele dag of 2 halve dagen Cursusinhoud Classificatiesystemen De BB/SfB codering IFC De BIM basis informatieleveringsspecificatie (ILS): een basisstructuur voor het uitwisselen van IFC modellen IFC 2x3 en de Autodesk Open Source IFC exporter Te hanteren structuur: bestandsnaam, nulpunt, bouwlagen, entiteiten, naamgeving, classificatie, materialen en doorsnijdingen Te voorziene informatie: dragend/niet dragend, in / uitwendig en brandwerendheid De Belgische Revit Standards (BERSnl) Wat is De Belgische Revit Standaard (BERSnl). Naamgeving van system families, standard families, labels en title blocks Object styles en subcategorieën: lijndiktes, -kleuren, -patronen & materialen (Shared) parameters IFC mapping (categorie => klasse, parameter => property) Modelleer technische richtlijnen: loskoppelen van dragende en niet-dragende elementen De template: gemeenschappelijk nulpunt, project browser organisatie volgens subdiscipline, onderscheid werkviews versus plotviews, doorsnedes en hun zichtbaarheid, view templates De vignetten: titleblocks met project en sheet information en automatische revisies Codering en classificatie van elementen: assembly codes, keynote Materialen: naamgeving, arceerpatronen Autodesk Model Checker voor Revit Met deze gratis modelchecker kunnen we Revit modellen checken op verschillende standaarden waaronder ook BERSnl BIM protocollen Het belgisch BIM-protocol van het WTCB. Afspraken vastleggen rond samenwerken, verantwoordelijkheden, detailniveau, …
Naar opleiding